RSS

superbug!!!

assalamualaikum incik blog.. :)

adakah anda tahu? superbug tu ape? be4 that nak cerita ctet superbibik itu adalah saye! hehe
ape kaitan superbibik ngan superbug? tade kaitan pon B-)
superbibik tu adalah maid d rumah kan2? huhu
mama slalu cakap that kalo along da balik susa la mama !_! (minta maaf ibuku sbb tak dpt nk menolongmu slalu) tp sy bole tlong blaja rajen2 ^^ (*wink2)
sgt syg mama..seorang ibu yg berkakilebar..hehe wlupun bkerja rasenyer umah xpenah tongganglanggang lageee..

ok2, skrg nk btaw pasal superbug! @ bakteria kebal like a curse! bole jadi seseorang salah guna antibiotik (manela taw suke sgt mkan antibiotik mcm gule2) ngeee~ tapi bole jadi juge docte yg bsalah (asek2 bagi antibiotik aje.sampai kte pon jemu,tp dek percayekan dokte kte pon mkan.makan.dan makan lah antibiotik..ouh, bukan macam tuh act myb dgn care lain.melaui tiub yg mana slalu menjangkiti warga emas atau pesakit lemah maklumlah imun rendah, jdi bersyukurlah jdi org yg sihat hari ini.alhamdulillah..
kalo dah djangkiti superbug ni bagi pape antibiotik pon xjalan.melainkan org tuh yg jalan kalo xdiberi rawatan yg sepatutnya.hehe
tp jgn riso..kt malaysia hanya satu kes je k.wanita 24tahun.ouh..cian dye huhu tp da pulih spt sediakala n bole mkan antibiotik.hehee


mau crite pasal bercuti!! bercuti bole sihatkan badan taw.hoho tp lainlah kan kalo time bercuti je asek nak makan mmg lah tak sihat.hehe
da 3x pigi cameron highland..mama suke sgt tmpt sejuk tuh katenye rase mcm kat oversea.. tersentuh hati ini..nt kalo cik azkiya mampu ingin juge rase nye utk mbawa ayah dan mama pigi oversea..insyaallah..tp pigi manakah?buat apakah?n paling penting duit adakah? hehehe
ktowg g cameron 1malam jeh, slebihnye brcuti kat umah cik azkiya di kg baru..huhuu
(aritu xpulang kunci umah kt pjbt kolej n kne denda rm25) oleh sbb da kne denda tuh baek bawak fmly tggal dua malam ye tak? 2 malm d umah anak=2malam d hotel..okey la tuh.berbaloi2.. hihii
*cerita diatas jgn dibawa kpd pihak atasan eh..pihak atasan manakah? ouh..kerajaan langit milik ayh pin kowt.. sep2 jeh.

di bawah adalah pic2 yg cam best tp mcm xbest pon ade. B-)




chocoberry !yummy!

p/s bdak ni dpt 5A tp tamaw masok asrama.so, kne sumbat jugak kt sane.haha

curiously, agaknye ikan2 ni rase sjuk tak ngan air kt cameron neh?? da bse kottt..

like daughter like mom^^

nak pegi ict...100x tu la len kali amek lesen bli la kete.aisey..

puas suh budak 2org ni diet tp hampeh T_T

laksana ayam berkokok..hehe


budak kecik ni tgok apela..suh tgok camera tgok lain..nga pose mate tgok lain la kot tu..hehe

alice in wonderland!! sayekah? oh sgt berangan

bawu nk tmenung pon nak amek gamba.
p/s: tgok kt yesterday never come saye>>esok 10 muharam..hari asyura ye incik blog..incok blog ta nak pose kah esok? 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 ice cream for me ;):

nasri.azlan said...

dokte? pelik ny..haha..

azkiyafarhana said...

baru org nak bace=D