RSS

Kuih Raya ;')

(: Assalamualaikum w.b.t :43:
One month before fasting, i keje gulung kuih ni, haa this is the pictures ;')..
and, Ramadhan ni i keje buat kuih raya pulak di rumah Cik Rasidah, kalau nak tempah ambil lah
contact number dia ye 012-7292647. Boleh dikatakan dari industri kecil sederhana (IKS) mama said ;')
Banyak lagi kuih2 raya like semperit, semperit moden (*hehehee), kuih suji dan beraneka lagi.
Conclusion, penat giler, i tak belaja mengadun tepung pun, so kurang tahu resepi kuih2 ni, tapi dapat peluang belajar2 jugak. I just cetak2 kuih2, piping choclate, letak acessories kat kuih2 ni, and susun kuih dalam balang. Kuih2 yg banyak menjadikan diri ni perlu duduk seharian. Tak sempat nak rehat, samelah kalau menjahit baju raya jugak kan. And alhamdulillah masih berdaya untuk terawih.hehehe
Tak sangka jumpa kawan2 such as bella, ana, diya, asma and kak yati.
:128:
" SELAMAT BERPUASA "

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 ice cream for me ;):

kasutmerah01 said...

wah..bnyknya kuih raya..post kt cni ckit.. :)

syAzAnA said...

yummmmmmmmyyyyyy!


sedapppnyaaaaaa. aaaaaaaaaaaaa

azkiya farhana said...

hehehee..murah jugak.. ;')

nana raffy said...

xsaba rasenye nk rayeee...ahakz..

buyat(bebola tomato) said...

hoi belanja sebalang!