RSS

kisah # 2

assalamualaikum wbt.. dah beberapa minggu duduk rumah.mempunyai parents yang bekerja amat mengajar aku erti berdikari.fuhh2 amende aku merepeks ni. XD ok lah. hari ni aku rase amat bosan. sambil masak sorang2 aku monyokkan mulut aku. (sebab tade kawan nak berbual )
muhd zikri belum balik sekolah lagi. kalau dia ada, kemana aku ada di situ jugaklah dia ada. tak lah rase lonely. huhuhuu ceh, bercakap macam pompuan beranak satu. porrrdah

semalam saye buat karipat comel. nape panggil comel lak. sebab saiz dia kecik2. i guna bekas kecil nak buat karipap comel tuh. bukan i yang bagi name karipap comel yer. mama yang cakap comelnyerr macam along..hehehe mendapat pujian dari mama adalah hal yang akan membuatkan hidung aku kembang semangkuk :P
opss..yang ni belum masak^^ simpan dalam fridge.esok lusa bole makan lagi. tak elok membazir dengan makan banyak2. cehh, itu hanya propa supaya aku tak membesarkan badan je tiap kali cuti ^^
oppss..chef kate karipap ni hitam sangat.takpe lah.tapi kulit dia lembut dan rangup taw i buat sorang2..wuwuu kalau buat karipap dengan adik2 mesti lagi syiok^^

hari ni..aku memang takde keje.cehh..kau memang tak keje nak buat ape lagi. oleh sebab tetibe semangat aku nak masak tomyam datang macam angin kus-kus. aku pun cepat cari barang-barang kat dapur. tapi ade sikit je bahan. search2 internet ade letak ayam lah. sotong lah. aku? udang je ade. nak pegi kedai malas. oleh itu aku berhajat mahu cari rumah near with convenient store bila sampai masa nanti. tapi aku fikir rumah tu mesti dekat town. oh, aku cancel berfikir seperti itu. aku lebih tenang hidup di kampung. but, when the times come yang aku perlu berhijrah akan aku berfikir secara matang. ( propa semata )
so.. sebab aku takde keja hari ni. kau orang lihatlah ape aku dah buat dengan udang dan carrot nak wat tomyam neh.

tadaaa!!
ini lah udang yang separuh disiang kulit separuh lagi tak. mama kate kalau siang kulitnye jadi kecil lah udang tu. tak cantik rupa bila nak makan. tapi aku sangat malas nak kopek2 udang time makan nanti. so aku dah siap2 kopek kan untuk aku dan zikri^^

ade gaya tak? ade gaya tak? gaya chef. kuang2 oleh sebab  tomyam tu macam kosong je. aku buatkanlah corak2 sikit kowt dekat carrot neh. sedap sikit rase. huhu

dan selepas beberapa proses. inilah hasilnya! ( oh, sila tutup mata untuk rase lebih surprise B-)


chaaa~~ ala2 korea..cehh.terpengaruh sungguh. inilah tomyam. bila makan aku rasa cam something hilang. apekah? oh, takde suami untuk merasa makanan ini. heheh mengediks pulak :P

side view tomyam aku :P ( tips : amek pic dari side view sememangnya cun abes wuhuhu )






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 ice cream for me ;):

thedofi said...

salam..far.
hebat di dapur rupanya.
menarik la tomyam macam kat kedai..hehe
camne nak potong lobak cam tue?

azkiyafarhana said...

oh.lobak punya pasai jek dah kata hebat..huahua
potong je segitiga kecik tepi2 carrot tuh.buat empat kali la cantik.huk3
malu i :P