RSS

sandwich telurku @ kisah # 4

assalamualaikum wbt..
sad ;'( 
dah beberapa hari cari kure-kure tapi tak dapat2
dah 3 kedai pergi tapi sume kate dah habes
oh. sume orang sekarang sgt penyayang untuk bela kura-kura eh?
hehe
takpe2. kita tunggu lagi 2 minggu. kalau tak dapat jugak. menangis lah XD

dah2. mari kita kongsi resepi neh ^^ haha resepi lah sgt

sebenarnya.. dragonball ade 9 biji kesemuanya..harharhar gelak pecah perot sikit. * jgn layan aku

sebenarnya. aku selalu makan benda ni kat kafe faculti . eh bukan makan. aku selalu pau rakan ku yang bernama syudo @ syuhada. sebab dia selalu beli roti sandwich ni. aku punyalah takot gemok. aku pau je lah syudo sesuap dua kalau jumpa dia tengah breakfast kat class XD

jom layan.

mula-mula...tuan-tuan dan puan-puan perlu sediakan bahan2 nye yer ^^
benda ni laki pompuan bole buat. senang je.

opps..ini bukan puan ye. ini saudari lagi ye.. huhuu i just look to matured tak? kawan2 selalu panggil aku nenek. oh itu kejam sgt. XD

#1 bahan wajib adalah telur. 3 biji pun sudah cukup banyak. bole buat ikut hati sendiri.

#2 mayonis !! mayonis oi. jgn telan banyak2 nanti gemok :P

#3 lihatlah> perlu goreng telur tuh. pastu tumbuk2 dia jadi halus. haha bukan tumbuk ye :P


#4 kobis ni potong kecik2 macam nak buat burger tuh.

#5 ni lah rupa kobis + telur


#6 lastly tambah mayonis

ok. ini tak termasuk dalam step2 dia . ini sebab aku bangun lambat. adik dah g keje. kesian adik aku breakfast ke tak. alah. mesti dia pandai cari makan. huhuu
tapi aku dah siap2 letak dalam bekas. bagi adik aku n mama rase petang nanti ^^

ha~ inilah dia bagi presentation sikit. kalau tak rase sgt. makan tambah sos sedap ;')

selamat mencuba guys 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 ice cream for me ;):

thedofi said...

wah! menarik la sandwich nie..
nie dapat resepi dari mana???
own ke mom ke my resepi.com..hehhe?

azkiyafarhana said...

my resepi.com pon tgok jugak. senang je yg ni.huhuuu